اگرچه کشتار غیرمجاز دام در کرمانشاه موضوع جدیدی نیست و سالهاست که کرمانشاه با این چالش دست به گریبان است، اما این روزها و با افزایش قیمت گوشت، شاهد رشد قارچ گونه این مراکز هستیم و در محلات مختلف شهر کرمانشاه از دولت آباد و جعفرآباد گرفته تا پردیس و مسکن و روز بازارهای کرمانشاه بساط کشتار غیرمجاز دام برپا است.
هرچند طی سالهای اخیر بارها بر لزوم برخورد با این افراد تأکید شده و اقداماتی هم صورت گرفته، اما کماکان شاهد فعالیت گسترده این متخلفان هستیم و باید اقدامات جدیتری برای مقابله با کشتار غیرمجاز دام در کلانشهر کرمانشاه صورت بگیرد.
وجود مراکز کشتار غیرمجاز دام در شان کلانشهر کرمانشاه نیست
دکتر حسین حیدری مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت غیرقابل قبول کشتار غیرمجاز دام در کرمانشاه، گفت: وجود مراکز کشتار غیرمجاز دام در شان کلانشهر کرمانشاه نیست.
وی افزود:هم اکنون در شهر کرمانشاه در محلاتی مثل دولتآباد، پردیس، مسکن و روز بازارها کشتار غیرمجاز دام در سطح گسترده دیده می شود، ضمن اینکه در برخی شهرستانها هم چنین مراکز غیرمجازی وجود دارند.
حیدری یادآور شد: در شهرستانهایی مثل سنقروکلیایی و ثلاث باباجانی مراکز کشتار غیرمجاز دام نداریم.
کشتار غیرمجاز در معابر سلامت جامعه را به خطر می اندازد
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه کشتار غیرمجاز دام در معابر سلامت جامعه را به خطر می اندازد، گفت: برخورد با کشتار خیابانی دام برای حفظ سلامت مردم ضرورت دارد.
وی سپس با بیان اینکه نیروهای دامپزشکی برای برخورد با کشتار غیرمجاز دام ابزاری در اختیار ندارند، گفت: گاها زمانی که ماموران دامپزشکی برای برخورد با کشتار غیرمجاز دام اقدام می کنند، کار به درگیری فیزیکی هم میکشد. کما اینکه نیروهای دامپزشکی در برخورد با متخلفان تهدید شده و گاها چاقو هم خوردهاند.
حیدری با تاکید بر اینکه دامپزشکی به تنهایی توان برخورد با متخلفان کشتار غیرمجاز دام را ندارد، گفت: برای برخورد با کشتار غیرمجاز دام باید همه دستگاههای مربوطه شامل دامپزشکی، بهداشت، اماکن، اصناف با همراهی نیروی انتظامی و دستگاه قضایی پای کار باشند.
برای برخورد با کشتارغیرمجاز دام خلاء قانونی نداریم
مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه برای برخورد با متخلفان حوزه کشتارغیرمجاز دام خلاء قانونی نداریم، گفت: در اجرا مشکل داریم و مقابله با کشتار غیرمجاز دام به همکاری دستگاههای مروبطه نیاز دارد. فرمانداران هم باید مطالبه گری کرده و مقابله با کشتار غیرمجاز دام را اولویت اول خود بدانند.
وی با بیان اینکه کشتار غیرمجاز دام از سال های گذشته معضل کرمانشاه بوده، گفت: حضور فرماندار جدید کرمانشاه را به فال نیک گرفته و امیدواریم با رویکرد سلامت محور ایشان شاهد برخورد جدی با متخلفان کشتار غیرمجاز دام در سطح کلانشهر کرمانشاه باشیم.
حیدری با بیان اینکه اجرائیات شهرداری هم باید در حوزه مقابله با کشتار غیرمجاز دام ورود کند، گفت: اجرائیات شهرداری بر مبنای قوانین ملزم به جمع آوری مراکز کشتار غیرمجاز دام در سطح شهر است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه سپس با این توضیح که افراد متخلف در حوزه کشتار غیرمجاز را با ذکر نام، نام خانوادگی، کد ملی و حتی آدرس به نیروی انتظامی و دادستانی معرفی کرده ایم، گفت: متاسفانه برخورد قضایی لازم با متخلفین صورت نمی گیرد و تا زمانی که هم که برخورد قضایی محکم و حمایت قاطع نیروی انتظامی را در کنار خود نداشته باشیم، مقابله با کشتار غیرمجاز در کرمانشاه راه بجایی نمیبرد.
حیدری تاکید کرد: برای برخورد با متخلفان کشتار غیرمجاز دام مشایعت نیروی انتظامی و تامین سلامت جانی اکیپ های دامپزشکی را لازم داریم، در غیر اینصورت هیچ کاری از اکیپ های دامپزشکی بر نمیآید.
وی یک گلایه هم از مردم و حتی گاها مسئولین استانی برای گره زدن موضوع مقابله با کشتار غیرمجاز دام با معیشت مردم داشت و گفت: نیروهای دامپزشکی بعضا هنگام برخورد با متخلفین با پیوست دادن مقابله با متخلفین کشتار غیرمجاز با معیشت مردم مواجه می شوند، اما مگر می شود بخاطر چند نفر سلامت عمومی جامعه را به خطر انداخت؟
مراکز کشتار غیرمجاز دام از عرضه دام مردار هم ابایی ندارند
وی در ادامه اشاره ای هم به اهمیت کار فرهنگی در برخورد با کشتار غیرمجاز دام داشت و گفت: باید این فرهنگ در بین مردم نهادینه شود که مراکز کشتار غیرمجاز دام اگرچه گوشت را با قیمتهای ارزان تر در اختیار مصرفکننده قرار میدهند، اما سلامت گوشت عرضه شده از سوی این واحدها مورد تایید دامپزشکی نیست.
وی با بیان اینکه کشتار دام در معابر خارج از نظارت های بهداشتی و شرعی است، گفت: بر اساس مشاهدات صورت گرفته از سوی بازرسان دامپزشکی افرادی که اقدام به کشتار غیرمجاز دام در معابر می کنند، عمدتا دام های بیمار را کشتار و عرضه می کنند و حتی گاها دیده شده که از عرضه دام مردار هم ابایی ندارند.
وی با بیان اینکه احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام مثل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تبمالت، هاری، سیاه زخم، انواع کیستهای انگلی و ... در صورت خرید و مصرف گوشت قرمز از مراکز کشتار غیرمجاز دام وجود دارد، افزود: سال گذشته گزارش هایی از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در حوزه انسانی داشتیم که فاجعه است.
وی با ابراز تاسف از اینکه برخی با وجود مخاطراتی که مصرف گوشت های خارج از شبکه کشتارگاهی دارد، برای خرید گوشت از این مراکز غیرمجاز صف می کشند، گفت: وقتی خود مردم متقاضی خرید گوشت قرمز و مرغ از چنین مراکزی هستند، افراد سودجو هم اقدام به کشتار غیرمجاز دام و طیور در معابر میکنند.
حیدری اشاره ای به رعایت استانداردهای دامپزشکی در کشتارگاهها داشت و گفت: دام هایی که قرار است راهی کشتارگاه شوند درمدت یک هفته قبل از کشتار هیچ واکسن و دارویی خصوصا آنتی بیوتیک ها را دریافت نمی کنند، ضمنا در مرحله کشتار هم مورد ارزیابی کارشناسان دامپزشکی قرار گرفته و در صورت تایید سلامت، دام با حضور ناظر شرعی ذبح میشود. ضمنا گوشت استحصالی دام نیز پس از کشتار مرحله پیش سرد را گذرانده که گذراندن این مرحله علاوه بر افزایش کیفیت لاشه دام، بیش از 90 درصد بیماریهای موجود در لاشه دام را از بین می برد.
وی یادآور شد: استان کرمانشاه 14 کشتارگاه شامل سه کشتارگاه صنعتی(دو کشتارگاه در شهر کرمانشاه و یک کشتارگاه در شهرستان کنگاور) و یازده کشتار گاه سنتی دارد که همه این کشتارگاهها بجز کشتارگاه سنتی جوانرود مجهز به پیشسرد هستند.
نظر شما